Άν κοιμηθεί θα...πεθάνει - iefimerida.gr

Άν κοιμηθεί θα...πεθάνει

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα δράμα ζει η 24χρονη Emma Chell, η οποία πάσχει από μία σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς αναπνευστική μάσκα διότι ξεχνάει ο οργανισμός της να...αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η συγκεκριμένη πάθηση ονομάζεται «σύνδρομο κεντρικού υποαερισμού». Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει το αυτόνομο κεντρικό σύστημα και κατά συνέπεια και τη λειτουργία της αναπνοής.Έτσι λοιπόν όταν η 24χρονη Βρετανίδα πέφτει για ύπνο, ο οργανισμός της ξεχνάει στην κυριολεξία να αναπνέει, πράγμα το οποίο θα την οδηγήσει σε ακαριαίο θάνατο.

«Πλέον το έχω συνηθίσει. Το έχω όλη μου τη ζωή. Ξέρω ότι δε μπορώ να πάρω έναν «υπνάκο» γιατί αυτό μπορεί να με σκοτώσει. Αν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ημέρας νιώσω νύστα, απλά προσπαθώ να με κρατάω ξύπνια» τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια. Η Έμμα αποτελεί έναν από τους 30 πάσχοντες από την ίδια ασθένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ