Μαχαίρι στις ΔΕΚΟ βάζει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Μαχαίρι στις ΔΕΚΟ βάζει η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενιαίο μισθολόγιο για δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα προκαλέσει μείωση των αποδοχών για πάνω από 24.000 εργαζόμενους προωθεί η κυβέρνηση. Μετά τις τρεις μειώσεις των αποδοχών τους, κατά μέσο όσο 30 με 35%, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ βρίσκονται μπροστά σε νέες περικοπές που θα αφορούν πλέον τις υπερωρίες και τις πρόσθετες αμοιβές.

Η καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ έρχεται με νομοσχέδιο στη Βουλή του υπουργείου Οικονομικών. Το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει τον περιορισμό των υπερωριών, των αργιών και κάθε είδους πρόσθετων αμοιβών που θα περιορίσουν τις μισθολογικές δαπάνες στις ΔΕΚΟ τουλάχιστον κατά 600 εκ. ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση προωθεί επίσης την εξοικονόμηση πόρων από λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, κινητά, αυτοκίνητα, αναλώσιμα) ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος των ζημιογόνων δημοσίων οργανισμών.

Οι μισθολογικές αυτές περικοπές θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτές τις εταιρείες, μετά τις τρεις αλλεπάλληλες μειώσεις που προηγήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ