Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την εργασιακή εφεδρεία - iefimerida.gr

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την εργασιακή εφεδρεία

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με την Τρόικα για το καυτό θέμα της εργασιακής εφεδρείας ενω αύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί και έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων.

Η εργασιακή εφεδρεία έχει γίνει πονοκέφαλος για την κυβέρνηση καθώς αφ' ενός υπάρχουν φόβοι για νομικά κωλύμματα και αφ' ετέρου η Τρόικα πιέζει για περικοπή δαπανών του δημοσίου «εδώ και τώρα». Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, η κυβέρνηση δίνει έναν πραγματικό αγώνα για να αποφύγει την κατάργηση οργανισμών που θα έχει ως άμεση συνέπεια τις άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά οι επικεφαλής της Τρόικα δεν έχουν πειστεί για τα στοιχεία που τους δίνονται και ιδιαίτερα για το πόσο μπορεί τελικά να μειωθούν οι δαπάνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χτεσινές διαπραγματεύσεις, όπου συζητήθηκε και το ενιαίο μισθολόγιο, δεν έφτασαν σε κάποιο οριστικό αποτέλεσμα. Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στο «ήπιο σενάριο» ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση δαπανών από την ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων που είτε είναι κοντά στη σύνταξη είτε έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ωστόσο, η Τρόικα φέρεται απογοητευμένη από την έλλειψη στοιχείων, που οφείλεται στην ελλειπή προετοιμασία της κυβέρνησης, ενώ αμφισβητεί το κατά πόσον μπορούν να βγουν στην εφεδρεία 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μόνο από αυτήν την πηγή.

Στην κυβέρνηση, πάντως, εξετάζουν όλα τα σενάρια και συζητούνται πιθανές λύσεις στο θέμα της αποζημίωσης στην περίπτωση που τελικά οδηγηθούμε στο ακραίο σενάριο της άμεσης απόλυσης υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ