Σαμαράς: Να τελειώνει η συμφωνία - Να ξεφύγουμε από τα ψέματα - iefimerida.gr

Σαμαράς: Να τελειώνει η συμφωνία - Να ξεφύγουμε από τα ψέματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για άμεση συμφωνία τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη Ρίγα για τη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μετά τη συζήτηση των ηγετών, πέρα από την ζωτική σημασία κατάληξης σε μια συμφωνία, εξαπέλυσε τα «πυρά» του προς την κυβέρνηση.

«Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας, διευκρινίζοντας πως μιλά για μια συμφωνία «που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις».

«Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη, χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας», υποστήριξε.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς μίλησε για το θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση του ΕΛΚ. Ζήτημα ήταν η ανατολική συνεργασία, όπου, όπως είπε, διαπιστώθηκε η θέληση και η αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη.

«Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμαράς ΝΔ ριγα λετονιας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ