Τα τρία μυστικά για να «ανεβάσετε» τη γεύση.
Ποιός δεν τις λατρεύει; Διεθνές πιάτο, εύκολο στην παρασκευή. Αλλά μπορεί να αποτύχει παταγωδώς και να μην τρώγεται, αν δεν προσέξουμε δυό-τρία πράγματα.
Το βασικό είναι το βούτυρο. Οκ, πεντανόστιμες γίνονται οι πατάτες με ελαιόλαδο, αλλά με βούτυρο μεγαλουργούν σε γεύση!
Θέλουν επίσης χοντρό αλάτι (γκρι, ψάξτε το) και καλό μασάζ όταν ετοιμάζετε όλα τα υλικά μαζί.
Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Προσοχή και στο φούρνο: Δεν πετάμε τις πατάτες και περιμένουμε να ψηθούν, 1 1/2 ώρα αργότερα. Θέλουν χάδια, γύρισμα και πασπάλισμα.
Υλικά
- Πατάτες για φούρνο
- Ελαιόλαδο
- Βούτυρο χήνας (!) ή βούτυρο αγελάδας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Δενδρολίβανο τριμμένο και κλωναράκι
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε τετράγωνα ή κυδωνάτες
- Ανάψτε το φούρνο στους 210 βαθμούς
- Βάλτε τις πατάτες στο ταψί
- Ρίξτε ελαιόλαδο και βούτυρο, αλάτι χοντρό και τα σκόρδα ολόκληρα
- Πασπαλίστε με το δενδρολίβανο
- Κάντε μασάζ αργά και απαλά στις πατάτες, με γάντια κουζίνας μίας χρήσης
- Ρίξτε στο ταψί 1 ποτήρι νερό
- Ψήστε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα
- Προσοχή: Θέλουν συχνό γύρισμα, αν έχετε όρεξη μάλιστα θέλουν και πασπάλισμα με πινέλο για να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.
Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver έχει δύο δικά του μυστικά:
Βάζει σίγουρα βούτυρο και στη διάρκεια του ψησίματος λιώνει με το πηρούνι του λίγο τις πατάτες για να ψηθούν ως το βάθος: