«Είναι η ώρα των ηγετών» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, στο περιθώριο της οποίας ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
«Επείγει να υπάρξει διέξοδος, και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες. Και η Ελλάδα χρειάζεται ρευστότητα και η επιστροφή σε μια κανονικότητα που να της επιτρέπει να ‘τρέξει’ στο β’ εξάμηνο με μια σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας –μόνο έτσι θα μειώσουμε την ανεργία- και η Ευρώπη πρέπει να κλείσει αυτό το μέτωπο, να το εξομαλύνει, να βάλει οριστικά στο ντουλάπι αυτή τη φάρσα περί Grexit, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους του Brexit, που ετοιμάζει με το δημοψήφισμα ο κ. Κάμερον, και του Frexit, που υπόσχεται με δημοψήφισμα η κ. Μαρίν Λεπέν αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές».
«Εάν καταρρεύσει ο ευρωπαϊκός Νότος -και η Ελλάδα είναι η αρχή του πουλόβερ για τον ευρωπαϊκό Νότο» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, «καθώς, υποφέρει και η Ισπανία, και η Ιταλία, και η Πορτογαλία, δεν είναι στα καλά της και η Γαλλία- τότε, πού θα εξάγουν οι Γερμανοί τα προϊόντα τους; Τα δύο τρίτα των εξαγωγών των γερμανικών είναι στον ευρωπαϊκό Νότο. Χωρίς τον ευρωπαϊκό Νότο δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή ενοποίηση».
Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης: «Πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι ανόητοι έλεγαν: ‘Aς αφήσουμε τη Lehman Brothers να καταρρεύσει, για να τιμωρηθούν οι άσωτοι τραπεζίτες που τη διαχειρίζονταν. Είμαστε κατοχυρωμένοι, οχυρωμένοι, δεν θα πάθουμε τίποτα’. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη Lehman Brothers για να την αφήσουν να σκάσει».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα περάσει μια συμφωνία από τη Βουλή και αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης θα εμφανιστεί συμπαγής, απάντησε:
«Θα περάσει. Αν ο Πρωθυπουργός συμφωνήσει σε κάτι και το φέρει στη Βουλή για έγκριση, εκτιμώ ότι θα στηριχτεί από τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία των 162 βουλευτών και εκτιμώ, επίσης ότι θα έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη. Αν υπάρξουν προβλήματα, προβλέπω ότι θα υπάρξουν στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ μας κατηγορούσαν για μήνες ότι “πάμε στη χώρα στη δραχμή, στα βράχια, Βενεζουέλα, δεν θα έχει χαρτί υγείας, χρεοκοπία”, τώρα ακούω ότι σκέφτονται να καταψηφίσουν, οδηγώντας τον κ. Μητσοτάκη ή τις ευρωπαϊκές πολιτικές της οικογένειας να τους τραβούν τα αυτιά».