Στην Ιταλία τα τρώνε για χώνεψη!
Τα σπαγγέτι Aglio, Olio e Peperoncino είναι μια συνταγή που στην Ιταλία την φτιάχνουν παραδοσιακά όταν γυρνάνε αργά από ένα σινεμά ή θέατρο ή όταν έχουν παραφάει σε δείπνο, για να χωνέψουν.
Υλικά
- 100 γραμμάρια σπαγγέτι ανά άτομο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Τσίλι πιπερίτσα
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη βραστό νερό βάζετε τα σπαγγέτι και αλατίζετε
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο
- Προσθέτε σκόρδα και τσίλι ψιλοκομμένα
- Να πάρουν μόνο λίγο χρώμα, κατεβάστε αμέσως
- Στραγγίστε τα σπαγγέτι και ρίξτε τα στο τηγάνι με τα υλικά
- Με ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε καλά ώστε να πάρουν λίγο και τα σπαγγέτι
- Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο