Μοσκοβισί: Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για συμφωνία με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για συμφωνία με την Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάγκη εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων, πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μια συμφωνία θα είναι πάρα πολύ κοντά, αλλά και για το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός ευρώ, έκανε λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στα σχόλια από Έλληνες αξιωματούχους ότι η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών πρέπει να γίνει μέχρι τις 5 Ιουνίου, ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ δήλωσε πως είναι ενήμερος για τις «εντάσεις» σχετικά με τα θέματα ρευστότητας, αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί μια συγκεκριμένη προθεσμία για το πότε ακριβώς θα ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστό.

Επίσης, επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ενταθούν για να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αλλά «δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Επιπλέον, δήλσε για ακόμα μία φορά πως δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Οι δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί έγιναν σε συνεδρίαση επιτροπή της Γαλλικής Γερουσίας στο Παρίσι.

Παράλληλα, σι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών έχουν σημειώσει πολλή πρόοδο, αλλά ακόμα υπάρχουν χάσματα πάνω στα εργασιακά και το ασφαλιστικό δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος την Τετάρτη, προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, ώστε να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ