«Αποτυχία της Ελλάδας θα σημάνει κατάρρευση της ευρωζώνης » - iefimerida.gr

«Αποτυχία της Ελλάδας θα σημάνει κατάρρευση της ευρωζώνης »

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι αποτυχία της Ελλαδας θα σημάνει αυτομάτως και κατάρευση της ευρωζώνης. Ο κ. Σαρκοζί τόνισε χαρακτηριστικά ότι η στηριξη της χώρας μας είναι μια ηθική αλλά και οικονομική υποχρεωση της Ε.Ε. επικαλούμενος τις συνέπειες που είχε η κατάρευση της Lehman Brothers. Ο Γάλλος πρόεδρος προανήγγειλε ότι θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συζήτησή τους ήταν καλή και εποικοδομητική. Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η χώρα μας με την ανάλογη στήριξη θα γίνει καλύτερη και διαφορετική και δήλωσε ανοικτός σε βοήθεια εμπειρογνωμόνων από τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ