Γλίτωσε από επίθεση λευκού καρχαρία χάρη σε μια φώκια [βίντεο] - iefimerida.gr

Γλίτωσε από επίθεση λευκού καρχαρία χάρη σε μια φώκια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 43χρονος Βρετανός Μίκαελ Κόεν γλίτωσε από θαύμα αφού δέχτηκε επίθεση από λευκό καρχαρία ενώ κολυμπούσε σε παραλία στη Νότια Αφρική, αλλά κατάφερε να σωθεί γιατί τον προστάτευσε μια φώκια.

O Κόεν αγνόησε τις προειδοποιήσεις των αρχών που είχαν εντοπίσει τον τεράστιο λευκό καρχαρία μία ώρα πριν το συμβάν και αποφάσισε να βουτήξει στην θάλασσα και γλίτωσε από βέβαιο θάνατο εξαιτίας της περίεργης επέμβασης μιας φώκιας.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail» παρόλο που οι φώκιες φοβούνται τους καρχαρίες καθώς αποτελούν αγαπημένη λεία τους, η συγκεκριμένη φώκια όχι μόνο δεν απεύφευγε τον καρχαρία, αλλά έκανε διαρκώς κύκλους γύρω από την περιοχή που κολυμπούσε ο άντρας, προστατεύοντάς τον.

Τελικά ο καρχαρίας κατάφερε να επιτεθεί στον άντρα δαγκώνοντάς τον στο δεξί του πόδι. Ευτυχώς, όμως, η ομάδα διάσωσης κατάφερε να απομακρύνει τον 42χρονο άντρα εγκαίρως ενώ η θαρραλέα φώκια συνέχισε να βρίσκεται κοντά του.

Ο 66χρονος Χιού Τιλ, ένας από τους άντρες που τον έβγαλε από το νερό τον Κόεν είπε: «Η φώκια συνέχισε να κολυμπά από πίσω μας. Ήταν ασυνήθιστο για μια φώκια να εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε αίμα κι ακόμα περισσότερο κοντά σε καρχαρία. Ένιωσα σαν να πρόσφερε τη συμπαράστασή της».
Ο Κόεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χθες το βράδυ, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ