Κάνουν μήνυση στον Σαρκοζί: Το νέο όνομα του κόμματος είναι επώνυμο οικογένειας - iefimerida.gr

Κάνουν μήνυση στον Σαρκοζί: Το νέο όνομα του κόμματος είναι επώνυμο οικογένειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μπελάδες μπλέκει ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς, λίγο μετά τη δυναμική επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ίσως βρεθεί πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο λόγος είναι το νέο όνομα του κόμματός του και... ένας εξοργισμένος Γάλλος πολίτης.

Ο Νικολά Σαρκοζί μετονόμασε το κόμμα του από «Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» σε «Ρεπουμπλικάνοι» (Les Republicains γαλλιστί).

Το πρόβλημα είναι πως αυτό είναι το επώνυμο μιας γαλλικής οικογένειας η οποία ανακοίνωσε ότι προσφεύγει δικαστικά κατά του ηγέτη της κεντροδεξιάς.

Ο Πολ Ρεπουμπλικέν, όπως αναφέρει η Le Figaro, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της οικογένειας.

«Οταν άκουσα στην τηλεόραση ότι το νέο όνομα της γαλλικής Δεξιάς είναι "Les Republicains", εξοργίστηκα . Αυτός ο κύριος δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει το όνομά της οικογένειάς μου . Να πάρει άλλο όνομα για το κόμμα του", δήλωσε στην συντηρητική εφημερίδα.

Το όνομα στα γαλλικά σημαίνει «Δημοκράτες», ωστόσο, ο Ρεπουμπλικέν παίρνει θέση και για αυτό. «Δεν είναι όνομα αυτό ενός κόμματος. Εξάλλου, το να επικαλείται κανείς ότι είναι δημοκράτης, είναι ένα δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους Γάλλους»,δήλωσε.

Το νέο όνομα του κόμματος θα πρέπει να επικυρωθεί και από τα μέλη της γαλλικής Δεξιάς, που καλούνται να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου στις 28 και 29 Μάιου. Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του Σαρκοζί, Μπερνά Ακογιέ, έσπευσε να επισημάνει ότι, η αλλαγή του ονόματος του Συντηρητικού Κόμματος ήταν αναγκαία, λόγω των αναταράξεων και των υποθέσεων, που αμαύρωσαν το κόμμα τα τελευταία τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νικολά Σαρκοζί Ρεπουμπλικέν όνομα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ