Εκτακτη Σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου - iefimerida.gr

Εκτακτη Σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου ενώ την επόμενη εβδομάδα φθάνει στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος αρκετές φορες στο παρελθόν έχει κάνει αιχμηρές δηλώσεις για την Ελλάδα.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν μετά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών των 27 μελών της Ε.Ε., που προγραμματίζεται για τις 17 Οκτωβρίου. Το θέμα της διακυβέρνησης της ευρωζώνης θα συζητήσουν και οι υπουργοί Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, αλλά θα αναπέμψουν το ζήτημα στους αρχηγούς των κυβερνήσεων, ενώ ήδη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζoζέ Μανουέλ Μπαρόζο εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του για το γαλλογερμανικό σχέδιο περί διευθυντηρίου του ευρώ.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός αντικαγκελάριος

Επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής φθάνει την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, που θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συναντήθηκε και στην αρχή της εβδομάδας στο Βερολίνο στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

Στόχος της επίσκεψης του κ. Ρέσλερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από Γερμανούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων, είναι να αποτυπωθούν συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ θα υπογραφεί και ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ