Κερέ (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ θα αυξήσει τις αγορές ομολόγων - iefimerida.gr

Κερέ (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ θα αυξήσει τις αγορές ομολόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αύξηση των αγορών κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σκοπεύει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Μπενουά Κερέ.

Η ΕΚΤ θα προβεί σε αυτή την ενέργεια εν όψει της αναμενόμενης χαμηλής ρευστότητας που θα υπάρχει το καλοκαίρι.

«Επίσης έχουμε γνώση των εποχικών τάσεων στη δραστηριότητα της αγοράς σταθερού εισοδήματος με την παραδοσιακή περίοδο των διακοπών από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τον Αύγουστο, που χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη ρευστότητα της αγοράς», ανέφερε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και συνέχισε:

«Εάν χρειαστεί, αυτό μπορεί να συμπληρωθεί από κάποια νέα στήριξη τον Σεπτέμβριο, όταν η ρευστότητα της αγοράς αναμένεται να βελτιωθεί ξανά. Ο ελαφρώς μεγαλύτερος όγκος αγορών που μπορεί να παρατηρήσουν οι αναλυτές της αγοράς τις επόμενες εβδομάδες, δεν σχετίζεται ως εκ τούτου με το πρόσφατο επεισόδιο ρευστότητας της αγοράς».

Μετά τη δημοσίευση της ομιλίας του το ευρώ κάνει «βουτιά», υποχωρώντας κατά 1,2% στα 1,1177 δολάρια, ενώ καταγράφει και νέο χαμηλό ρεκόρ εβδομάδας έναντι του ιαπωνικού γεν στα 134,18 γεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Κερέ ΕΚΤ αγορά ομολόγων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ