Μείγμα βότκας και χυμού ντομάτας, με λίγο τσίλι.
Υλικά για ένα ποτήρι Bloody Mary
- 1 cl βότκα
- 10 cl χυμό τομάτας
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- Λίγη σάλτσα Worcestershire (στα σούπερ μάρκετ)
- 3 σταγόνες Ταμπάσκο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 4 παγάκια
- 1 κλωνάρι σέλινο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέηκερ με τα παγάκια.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ένα ειδικό ποτήρι.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι.
- Το Blοody Mary πίνεται κρύο, σε ένα ποτήρι "tumbler", στο οποίο μπορούμε να βάλουμε και λίγο τσίλι, αν το αντέχουμε...
- Ενα κλωνάρι σέλινο μέσα στο ποτό και είναι άλλη απόλαυση!
Δείτε κι ένα βίντεο με εύκολη συνταγή:
Ωραία ιστορία!
Εχει χυθεί πολύ μελάνι για το πότε και πώς εφευρέθηκε το Bloody Mary. Υποτίθεται ότι για πρώτη φορά είδε το φως με την ονομασία "Bucket of Blood", το 1921, στο Παρίσι, στο Harry's Bar, για τον ηθοποιό Roy Barton.
Δεν έγινε αμέσως γνωστό, ούτε αγαπήθηκε. Εγινε της μόδας τη δεκαετία του '30 και παρουσιάστηκε σαν φάρμακο για το μεθύσι. Το όνομά του το πήρε το 1931.
Γιατί ονομάστηκε «Ματωμένη Μαίρη»; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πήρε το όνομά του απο τη αιμοδιψή βασίλισσα της Αγγλίας Mary Tudor. Αλλοι πιστεύουν ότι πήρε το όνομά του γιατί ο συγγραφέας Ερνεστ Χεμινγουέη ζήτησε ένα κοκτέηλ που να μη μυρίζει για να γλυτώσει τη γκρίνια της γυναίκας του Mary Welsh.