Φρίκη στη Νιγηρία: 12χρονη ζωσμένη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σκοτώνοντας τουλάχιστον άλλους επτά - iefimerida.gr

Φρίκη στη Νιγηρία: 12χρονη ζωσμένη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σκοτώνοντας τουλάχιστον άλλους επτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος προκάλεσε ένα μικρό κορίτσι, όχι μεγαλύτερο από 12 ετών, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, σε σταθμό λεωφορείων στη Νιγηρία.

Η έκρηξη στην πόλη Νταματούρου προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ενώ άλλοι 31 τραυματίστηκαν. Το κορίτσι είχε κρύψει τα εκρηκτικά κάτω από το χιτζάμπ που φορούσε, την ώρα που ο σταθμός ήταν γεμάτος επιβάτες και εμπόρους.

«Ήμουν στον σταθμό των λεωφορείων όταν είδα το νεαρό κορίτσι να φθάνει» εκεί, είπε ένας οδηγός λεωφορείου. «Πιστεύω ότι πρόσεξε τους φρουρούς που έκαναν σωματικό έλεγχο στον κόσμο στην πύλη και αποφάσισε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στο πλήθος μπροστά στην πύλη», πρόσθεσε ο οδηγός.

Στο σταθμό λεωφορείων έχει εγκατασταθεί ένα σημείο ελέγχου, καθώς έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια βομβίστρια-καμικάζι είχε κάνει ανάλογη επίθεση εκεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 32.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει στείλει επανειλημμένα νεαρές γυναίκες να διαπράξουν βομβιστικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιγηρία βομβίστρια καμικάζι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ