Πλακιωτάκης: Κανείς δεν έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας στη ΝΔ - iefimerida.gr

Πλακιωτάκης: Κανείς δεν έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, υπογράμμισαν τα στελέχη της ΝΔ με πρώτο τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη, που συμμετείχαν, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με αντικείμενο την παιδεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Άπαντες υπογράμμισαν ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει φοροεπιδρομή στους πολίτες.

Ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι, «σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα μελετήσει, αν υπάρξει κι όποτε έρθει συμφωνία. Προφανώς» είπε «θα σταθμίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την πορεία μας στο ευρώ, όμως σε κανένα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι».

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε: «Τα θέματα αυτά τα λύσαμε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κατά τη διάρκεια της τελευταίας Πολιτικής Επιτροπής. Ουδείς ευθέως έθεσε θέμα ηγεσίας. Η ΝΔ αυτό που χρειάζεται την παρούσα χρονική περίοδο είναι η ανταπόκριση στον θεσμικό μας ρόλο. Η έκφραση ενιαίου πολιτικού λόγου και βεβαίως προσήλωση στο εθνικό καθήκον».

Ο γραμματέας της ΚΟ τόνισε: «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πρώτα και πάνω απ' όλα βάζουμε την πατρίδα. Εκεί θα επικεντρωθούμε. Θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, όπως έχει πει κι ο πρόεδρός μας μέσα στη Βουλή».

Επιπλέον, ο κ. Πλακιωτάκης είπε, ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία στην κατεύθυνση όμως της απεμπλοκής από το μνημόνιο και όχι στη συνέχιση των μνημονιακών υποχρεώσεων που η κυβέρνηση μας οδηγεί».

Εξάλλου, η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη τόνισε: «Η ΝΔ δεν θα αφήσει η χώρα να πάει στα βράχια, όμως θα αναγνωριστεί το σφάλμα. Τη χώρα θα την επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο εμείς. Εμείς είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχουμε για να κάνουμε τη νταντά του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν θα γίνει ποτέ συνιστώσα» και ανέφερε ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου δεν έχασε η ΝΔ, αλλά κέρδισε το ψέμα. Σημείωσε ότι ιστορικά στη χώρα κερδίζει τις εκλογές το ψέμα με ποσοστά 45 ακόμα και 48%.

Δεν υπέστη, είπε, βαριά ήττα η ΝΔ και επισήμανε: «Δεν είναι βαριά ήττα όταν εσύ κυβερνάς και ο άλλος απέναντι χρησιμοποιεί όλα τα προπαγανδιστικά όπλα και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες», προσθέτοντας: «Αν άντεξε η ΝΔ κι έμεινε αξιωματική αντιπολίτευση με 28% στις χειρότερες συνθήκες για το κόμμα, γιατί εμείς κυβερνούσαμε και οι άλλοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια, τότε η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ συνιστώσα».

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, σημείωσε στη συνδιάσκεψη της Πελοποννήσου ότι, «η παιδεία για την Ελλάδα είναι το πρώτο σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, γιατί πάνω σ' αυτήν πατάει η οργάνωση της χώρας, γιατί αυτή διαμορφώνει τη νοοτροπία μας και σε τελική ανάλυση είναι πιο σημαντική από την οικονομία».

Πρόσθεσε πως είναι πολύ βασικό να κρατήσουμε την παιδεία ψηλά, να την προχωρήσουμε και να την ανασυγκροτήσουμε.

«Αυτή την ώρα αντί να κάνουμε βήματα μπροστά κάνουμε βήματα πίσω» ανέφερε ο κ. Φορτσάκης και πρόσθεσε: «Ενώ οι πολιτικές δυνάμεις με μεγάλο κόπο κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να συνεννοηθούν και να φτιάξουν ένα νόμο για την ανώτατη παιδεία, αλλά και για τη μέση παιδεία, να γίνουνε βήματα συναίνεσης και βήματα απεμπλοκής της παιδείας από τον κομματισμό και τον συνδικαλισμό και ανάδειξη της αριστείας, τώρα έχουμε μια σειρά ρυθμίσεων που την παιδεία τη γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Αρνούμαστε την αριστεία. Αρνούμαστε να αναδείξουμε τους καλύτερους, αρνούμαστε να αναδείξουμε αυτούς που έχουν δεξιότητες. θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται εξίσωση προς τα κάτω, αντί να θεωρούμε πως πρέπει να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες για να ξεχωρίσουμε τους καλύτερους και συγχρόνως γυρίζουμε πίσω στη συνδιαλλαγή».

Ο κ. Φορτσάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι βέβαιο πως θα στηρίζει ό,τι είναι προς το συμφέρον της χώρας, ξεκαθάρισε όμως ότι η ΝΔ νέα μέτρα και φοροεπιδρομή στους πολίτες δεν μπορεί να στηρίξει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλακιωτακης ΝΔ Σαμαράς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ