Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ασφυκτιά- Μας ζητούν μείωση συντάξεων - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ασφυκτιά- Μας ζητούν μείωση συντάξεων

Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς ασφυξίας και δεν το αμφισβητεί κανείς» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο Υπουργός τόνισε: «Η λογική και η εμμονή των θεσμικών μας εταίρων στοχεύει στο να πιέσει αφόρητα την κυβέρνηση για να επιβάλλει τις δικές της επιλογές. Τώρα πολύ περισσότερο γιατί έχει μια κυβέρνηση που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διαπραγματευθεί την αξιοπρέπεια ενός λαού και κυρίως τη λογική»

Οπως επεσήμανε «αυτή η στιγμή πρέπει να υπάρξει μια διαπραγμάτευση που να δίνει προοπτική. Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αναπτυξιακό πακέτο, πώς μια οικονομία θα μπορέσει να παράξει και να πληρώσει. Όταν συζητάμε πρέπει να έχουμε πάντα στο τραπέζι τις υποχρεώσεις της χώρας στα επόμενα 10 χρόνια»

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι κρίνει σωστό για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία και οι εταίροι απαιτούν μείωση των συντάξεων προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας.

«Εκείνο που δεν θέλει η ΕΕ η θεσμική είναι να χρεωθούν τη ρήξη. Όμως θα τη χρεωθούν εάν προκύψει τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια να υπάρξει μια λογική λύση. Και οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι. Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Είναι υφεσιακά. Οι θεσμικοί μας εταίροι δεν θέλουν δυστυχώς να δεχθούν ότι μέχρι σήμερα το πρόγραμμα δεν περπάτησε» σημείωσε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ