H χρηματοδότηση των κομμάτων οξύνει πάθη και παλιά μίση - iefimerida.gr

H χρηματοδότηση των κομμάτων οξύνει πάθη και παλιά μίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικά φλέρτ αλλά και μετωπικές συγκρούσεις προκαλεί το ζήτημα της επιχορήγησης των κομμάτων και των προνομίων των βουλευτών.

Χθές ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εναντίον της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη προσωπικά.

«Φτάσαμε στο σημείο τα κόμματα, στελέχη των οποίων έχουν και μεγάλο προσωπικό πλούτο αλλά και πρόσβαση στα "μαύρα ταμεία" της Siemens, να προτείνουν την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων, όπως έκανε το κόμμα της κ. Μπακογιάννη», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σκληρή ήταν η απάντηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ οτι «διαθέτει στελέχη του προπηλακίζουν πολιτικούς τους αντιπάλους, πρωταγωνιστεί σε καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα λύκεια και τα γυμνάσια, ζητά σε περίοδο κρίσης το διορισμό 150.000 επιπλέον στο δημόσιο και αναπολεί το παρελθόν εγκαλώντας όσους παρέδωσαν τα όπλα στη Βάρκιζα».

Στον αντίποδα, ένα πολιτικό φλέρτ φαίνεται να υπάρχει στην ατμόσφαιρα μεταξύ Δημοκρατικής Συμμαχίας και της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου. Όλα άρχισαν από το.. Twitter, όταν στην πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την επιχορήγηση των κομμάτων, η «Δράση» όχι μόνο συμφώνησε αλλά και εξειδίκευσε το περιεχόμενο της πρότασης. Απομένει να δούμε αν το περιστατικό αυτό είναι μεμονωμένο γεγονός ή θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο φιλελεύθερων κομμάτων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ