Ανώτατος Γερμανός δικαστής: Δίκαιες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις - iefimerida.gr

Ανώτατος Γερμανός δικαστής: Δίκαιες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίκαιες χαρακτηρίζει τις ελληνικές απαιτήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο, μέλος του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Την άποψη αυτή μεταφέρει το περιοδικό Der Spiegel το οποίο φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο «Δίκαιες απαιτήσεις».

«Αρκετά στοιχεία συνηγορούν υπέρ του ότι πρόκειται για δάνειο», δηλώνει ο δικαστής Ντίτερ Ντάιζεροτ και χαρακτηρίζει εύλογη την ελληνική απαίτηση για την αποπληρωμή του. Μάλιστα τονίζει ότι θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και το αίτημα για αποζημιώσεις μεμονωμένων θυμάτων.

Ο Ντάιζεροτ, πιστεύει ότι είναι άνευ αντικρίσματος τα επιχειρήματα περί παραγραφής των ελληνικών απαιτήσεων. «Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της, δεν εκφράστηκε γραπτώς και δεν υπάρχει παραίτηση μέσω της σιωπής» τονίζει.

Ο ανώτατος γερμανός δικαστής θεωρεί ότι προσφορότερος τρόπος για την Ελλάδα για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για το οποίο όμως απαιτείται συμφωνία του Βερολίνου, ή εναλλακτικά στο Δικαστήριο Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ