Σταθάκης: Αναζητά νέα χρηματοδότηση για έργα μέσω ΕΤΕπ και όχι ΕΣΠΑ - iefimerida.gr

Σταθάκης: Αναζητά νέα χρηματοδότηση για έργα μέσω ΕΤΕπ και όχι ΕΣΠΑ

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μορφή δανεισμού για την ολοκλήρωση των έργων εντός του έτους, τα οποία είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αναζητά η κυβέρνηση, για να μην σπαταληθούν χρήματα από το νέο πρόγραμμα. Αυτό ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου Economist ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως πρωταρχικός σκοπός είναι η απένταξη των έργων που δεν θα υλοποιηθούν το 2015.

Επειτα, να καθοριστούν ποια έργα θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα αλλά και η έναρξη των νέων προγραμμάτων μέσα στο 2015.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι τα έργα του 2015 να ολοκληρωθούν μέσω μιας νέας μορφής δανεισμού, για να μην επιβαρυνθεί το νέο ΕΣΠΑ. Χρηματοδότηση θα αναζητηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕTΕπ), με στελέχη της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων την Δευτέρα.

Οσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν θα γίνει αποκρατικοποίηση σε τομείς που αφορούν την ενέργεια, το νερό και κάποιο τμήμα των μεταφορών. Οπως αιτιολόγησε κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αύξηση τιμών και μείωση των πολιτών που έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Ο υπουργός Οικονομίας κάλεσε την Ευρώπη να αφήσει την τιμωρητική πολιτική, ενω τόνισε πως απέναντι στην οικονομική ύφεση πρέπει να εργαστούμε για μια νέα επενδυτική πρωτοβουλία που θα παράξει οικονομική ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ