Κρούγκμαν: Η εμμονή στη λιτότητα θα προκαλέσει αμέτρητα προβλήματα - iefimerida.gr

Κρούγκμαν: Η εμμονή στη λιτότητα θα προκαλέσει αμέτρητα προβλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η εμμονή των κυβερνήσεων για μείωση των ελλειμμάτων και κατά συνέπεια εμμονή στη λιτότητα, γεννά πολλά οικονομικά προβλήματα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, επανέλαβε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος μιλώντας στην Οξφόρδη, μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον που βασίστηκε στην πολιτική μεγάλων περικοπών, τόνισε: «Οι κυβερνήσεις που έχουν εμμονή με τη δημοσιονομική ακεραιότητα πρόκειται να γίνουν ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα (σ.σ. από τις άλλες χώρες). Το να βαδίζουμε με βάση τα λανθασμένα συμπεράσματα από τα πρόσφατα γεγονότα, θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά κακό πρόβλημα στα χρόνια που θα έρθουν».

Ο Κρούγκμαν ο οποίος είναι μεγάλος επικριτής της λιτότητας από την αρχή της επιβολής της, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας, αλλά και των περικοπών που υιοθέτησε η κυβέρνηση Κάμερον από το 2010 και μετά- και οι απόψεις του βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτό τον μήνα εξ αιτίας της διεξαγωγής των εκλογών στη Βρετανία και τη νίκη του κόμματων των Συντηρητικών.

Κατά τον νομπελίστα οικονομολόγο, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση είναι ότι πιστεύει πως η δική της προπαγάνδα, ο δικός της μύθος και η πολιτική νίκη της επικυρώνουν τις πολιτικές της.

Βασικά τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολ Κρούγκμαν λιτότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ