Handelsblatt για ΟΛΠ: «Και όμως η Ελλάδα πουλάει» - iefimerida.gr

Handelsblatt για ΟΛΠ: «Και όμως η Ελλάδα πουλάει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τίτλο «Και όμως η Ελλάδα πουλά» η γερμανική Handelsblatt αναφέρεται στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά.

Μάλιστα επισημαίνει ότι, αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι προφανώς η Ελλάδα υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά.

Τι γράφουν τα γερμανικά μέσα

Την ίδια εκτίμηση κάνει και η Frankfurter Allgemeine, η οποία προσθέτει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.

Πιο σκληρό τόνο υιοθέτησαν η Rheinische Post, η οποία γράφει ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα ασημικά της για να αντιμετωπίσει την κρίση, και το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της».

Εξάλλου το Spiegel προσθέτει ότι η πώληση του Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ