Πως ο Μητρόπουλος «έσφαξε με το γάντι» τον Βαρουφάκη για το 1,9 δισ. - iefimerida.gr

Πως ο Μητρόπουλος «έσφαξε με το γάντι» τον Βαρουφάκη για το 1,9 δισ.

«Καρφιά» Μητρόπουλου κατά Βαρουφάκη - EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του Γιάνη Βαρουφάκη πως είναι δύσκολη η διεκδίκηση του 1,9 δισ. ευρώ, ενώ, ο Αλέξης Μητρόπουλος έριξε το δικό του «καρφί» προς τον υπουργό Οικονομικών.

«Tο 1,9 δισ. νομίζαμε ότι θα ήταν το πιο εύκολο μέρος της δόσης για να το πάρουμε. Είναι το πιο δύσκολο» είπε ο υπουργός Οικονομικών, αιτιολογώντας πως έχουν αποδοθεί στους εθνικούς προϋπολογισμούς και «θεωρούν πως αν μας τα δώσουν θα είναι νέο δάνειο».

Η αποστροφή αυτή του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος εκτελούσε χρέη Προέδρου στη συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τη διαπραγματευτική τακτική της χώρας τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό προκύπτει από κάποιον επαχθή όρο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

«Από όσα είπατε τα εξαιρετικά, το πιο αποκαλυπτικό είναι ότι υπάρχει αδυναμία επαναδιεκδίκησης του 1,9 δισεκατομμυρίου. Φαίνεται ότι αυτό στηρίζεται σε επαχθή όρο της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου για να μην μπορούμε με αυτό που είπατε πια, αφού το έχουν γράψει τα Κοινοβούλια. Συνεπώς, είναι το πιο αποκαλυπτικό που μας είπατε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ