Volkswagen: τρικύλινδρος κινητήρας 1.000 κυβικών με 272 άλογα - iefimerida.gr

Volkswagen: τρικύλινδρος κινητήρας 1.000 κυβικών με 272 άλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά πράγματι ο τρικύλινδρος TSI των 1.000 κυβικών που παρουσίασε η VW στο ετήσιο συνέδριο κινητήρων στη Βιέννη, αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 272 ίππους και 270 Nm από μόλις 1.000 κυβικά.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι εντυπωσιακές αυτές τιμές το κινητηράκι των 1.000 κυβικών, όπως γράφτηκε στο www.carzine.gr έχει υποστεί ειδική επεξεργασία στα μέταλλά του με laser για τη μείωση των εσωτερικών τριβών, ενώ πέρα από ένα μεγάλο υπερ-συμπιεστή καυσαερίων (turbo) διαθέτει και έναν μηχανικό υπερ-συμπιεστή, το γνωστό kompressor, ο οποίος είναι ηλεκτρικός.

Για να μην αναρωτιέστε σε ποιο μοντέλο πρόκειται να μπει ο συγκεκριμένος κινητήρας θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι παρά μια άσκηση θάρρους από πλευράς VW.

Volkswagen: τρικύλινδρος κινητήρας 1.000 κυβικών με 272 άλογα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ