Σαπέν: Η Γαλλία δεν φοβάται την έξοδο της Ελλάδας -Eχουμε οχυρωθεί καλά - iefimerida.gr

Σαπέν: Η Γαλλία δεν φοβάται την έξοδο της Ελλάδας -Eχουμε οχυρωθεί καλά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερο αναβαθμισμένη μετά από τα οικονομικά αποτέλεσμα της Κομισιόν για την ανάπτυξη της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, η Γαλλία δείχνει να αφήνει πίσω της τους κινδύνους που προέρχονται από την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν μιλώντας στο CNN και ουσιαστικά παραδέχθηκε πως η χώρα του, όπως και το σύνολο της Ευρώπης δεν έχει να φοβάται από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη – κι ας μην το θέλει να συμβεί.

Είπε συγκεκριμένα: «Το μέλλον και οι προοπτικές της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όλους μας. Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια ή πριν από τρία χρόνια και αυτό γιατί στην Ευρώπη έχουμε πάρει μέτρα σε ότι έχει να κάνει με τον βιομηχανικό και τον τραπεζικό τομέα που πλέον δεν είναι εκτεθειμένοι στην Ελλάδα. Έχουμε πάρει μέτρα που θα αποτρέπουν τους κινδύνους μετάδοσης από τη μια χώρα στην άλλη. Είμαστε, πλέον, πιο δυνατοί, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό και λιγότερο οικονομικό. Δεν μιλάμε για οικονομικούς φόβους, αλλά για πολιτική αποτυχία».

Πολιτική απόφαση

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει μηδενική πιθανότητα να συμβεί ένα Grexit, o κ. Σαπέν απάντησε με έναν εξόχως διπλωματικό τρόπο: «Αν ρωτήσει κανείς τον ελληνικό λαό και την παρούσα κυβέρνηση, θα πάρουν την απάντηση πως θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Καμία χώρα δεν θέλει την αποχώρηση της Ελλάδας, επομένως είναι κοινή η πολιτική αποφασιστικότητα. Τώρα πρέπει να βρούμε τους τεχνικούς όρους γιατί θέλουμε να σεβαστούμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει πως κι εμείς απευθυνόμαστε στους δικούς μας πολίτες και ότι η Ευρωζώνη λειτουργεί με κανόνες οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

Για να καταλήξει: «Οι συνομιλίες συνεχίζονται, η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με πριν από λίγες εβδομάδες. Σαφώς και χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά ακόμη, αλλά δεν υπάρχει κανένα Plan B. Υπάρχει μόνο το Plan A που έχει να κάνει με την παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Σαπέν Ευρωζώνη grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ