Μέσα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς καταδύσεων συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το διάσημο βρετανικό ταξιδιωτικό site, ειδικό σε θέματα πολυτελούς τουρισμού, και βραβευμένο από την εφημερίδα Telegraph, aluxurytravelblog.com.
Το site χαρακτηρίζει τους τρεις υποβρύχιους προορισμούς που επέλεξε ως «σουρεαλιστικούς» εξ αιτίας της μοναδικής τους ομορφιάς με «έργα τέχνης και απομεινάρια της ιστορίας» πολύ καλύτερα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους συμπατριώτες του να επισκεφθούν την Αιγυπτο, την Ελλάδα και την Ιταλία για ανακαλύψουν αυτούς τους «κρυμμένους θησαυρούς».
Παλάτι της Κλεοπάτρας, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Το 1998 ο μύθος του βασιλείου των Φαραώ έπαψε να είναι ένας μύθος, όταν μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε τα ερείπια του παλατιού της πιο διάσημης αυτοκράτειρας στην Ιστορία. Οι σεισμοί βύθισαν στα βάθη της Μεσογείου το πολυτελέστατο παλάτι για περισσότερα από 1.600 χρόνια, αλλά τώρα πια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαίδευση, ο καθένας μπορεί να δει «σε όρια θέση και τέλεια διατηρημένα τα τεράστια πέτρινα μνημεία, τις σφίγγες και τα αγάλματα στον πυθμένα της θάλασσας».
Παυλοπέτρι, Ελλάδα
Στα όρια του δήμου Ελαφονήσου, κρύβεται για «πάνω από 5.000 χρόνια η πιο αρχαία υποβρύχια πόλη στον κόσμο». To βρετανικό site αναφέρει πως το «Παυλοπέτρι άκμασε για 2.000 χρόνια κατά την εποχή που γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ιστορία». Η αρχαία αυτή πόλη ανακαλύφθηκε μόλις το 1967 και σύμφωνα με τον Βρετανό travel editor, «το γεγονός πως τόσα χρόνια παρέμενε άγνωστη και μέχρι και σήμερα η πρόσβαση σε αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη, η πόλη που βρίσκεται 4 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι απίστευτα καλοδιατηρημένη». Ομως, εκτός από το αξιοσημείωτο της ιστορικής κληρονομιάς, το μέρος ενδείκνυται και για «ωκεανογράφους και ιστορικούς εξ αιτίας του πολύπλοκου σχήματός τους και της αναπτυγμένης αρχιτεκτονικής και κατασκευής των μνημείων που είναι ανώτερη και ορισμένων σύγχρονων πολιτισμών».
Θαλάσσιο Πάρκο του Πόρτοφινο, Ιταλία
Πρόκειται για μερικά από τα πιο καλά νερά για καταδύσεις και είναι σύμφωνα με το aluxurytravelblog.com, το μέρος όπου γεννήθηκε το scuba diving. Το μέρος χαρακτηρίζεται ως μια «μοναδική όαση στη Μεσόγειο» με «ασυνήθιστο σχήμα ακτογραμμής, υπέροχες σπηλιές και εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς».