Η κυβέρνηση απαντά στους δανειστές με μπαράζ νομοσχεδίων και περιμένει «ανάσα» από την ΕΚΤ - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση απαντά στους δανειστές με μπαράζ νομοσχεδίων και περιμένει «ανάσα» από την ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπαράζ νομοσχεδίων αναμένεται από την κυβέρνηση που προσανατολίζεται να νομοθετήσει άμεσα τα σημεία εκείνα στα οποία έχει έρθει σε συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Με αυτό τον τρόπο θέλει τόσο να πείσει για τη βούλησή της να προχωρήσει σε συμφωνία, αλλά και να ξεκλειδώσει την αναγκαία ρευστότητα λίγο πριν αδειάσουν τα κρατικά ταμεία.

Η εξειδίκευση των νομοθετημάτων αναμένεται σε νέα συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το επόμενο 24ωρο. Με δεδομένη τη διαφορά πολιτικής προσέγγισης που υπάρχει σε «καυτά» θέματα, όπως ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, είναι πιθανόν να σχηματιστεί ομάδα διαπραγμάτευσης με ανθρώπους- κλειδιά από τα κέντρα αποφάσεων, η οποία θα λειτουργήσει παράλληλα με το Brussels Group και ένα επίπεδο πάνω από αυτό, προκειμένου να δίνει άμεσα λύση εκεί όπου δεν μπορούν οι εμπειρογνώμονες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με αυτά τα δεδομένα αναμένει «ανάσες» από την ΕΚΤ, ενδεχομένως και με έκτακτο Eurogroup μέσα στο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση νομοσχέδια ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ