Αυτός ο πίνακας του Πικάσο είναι ο ακριβότερος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία - iefimerida.gr

Αυτός ο πίνακας του Πικάσο είναι ο ακριβότερος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπερνώντας κατά 39 εκατομμύρια δολάρια τις αρχικές προβλέψεις, ο πίνακας «Γυναίκες του Αλγερίου» του Πικάσο πουλήθηκε στην υψηλότερη τιμή που έχει ποτέ επιτευχθεί σε δημοπρασία.

Συγκεκριμένα, στη δημοπρασία που πραγματοποίησε ο οίκος Christie's το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, πουλήθηκε έναντι 179 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω τηλεφωνικού «χτυπήματος». Για την ακρίβεια αυτή καθ' αυτή η τιμή του πίνακα ήταν 160 εκατομμύρια και το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα και βέβαια την προμήθεια του οίκου που ανέρχεται στο 12% της τιμής, σύμφωνα με τον Guardian.

Αυτός ο πίνακας του Πικάσο είναι ο ακριβότερος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία | iefimerida.gr 0


Εως χθες το βράδυ, το ακριβότερο έργο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, ήταν το τρίπτυχο του Francis Bacon με τις Τρεις Σπουδές στον Lucian Freud,που είχε πουληθεί έναντι 142,2 εκατομμυρίων δολαρίων, πάλι από τον οίκο Christie’s, τον Νοέμβριο του 2013.

Αυτός ο πίνακας του Πικάσο είναι ο ακριβότερος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία | iefimerida.gr 1


Χθες όμως, πουλήθηκε και ένα γλυπτό του Giacometti σε μέγεθος πραγματικού ανθρώπου, το Pointing Man, έναντι 141,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ναι, είναι το ακριβότερο γλυπτό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Είναι γεγονός πως τα έργα των ιμπρεσσιονιστών και τον δημιουργών μοντέρνας τέχνης εξακολουθούν να έχουν υψηλές επιδόσεις αφού «είναι όμορφα, προσιτά και έχουν αποδεδειγμένη αξία» σύμφωνα με την Sarah Lichtman, καθηγήτρια στο New School. « Οι τιμές των έργων από αυτές τις περιόδους ανεβαίνουν συνεχώς σε κάθε δημοπρασία και η φήμη των καλλιτεχνών γίνεται ακόμα σημαντικότερη.»
Το έργο του Πικάσο «Γυναίκες του Αλγερίου» ανήκε κάποτε στους Αμερικανούς συλλέκτες Victor και Sally Ganz, και είχε ως πηγή έμπνευσης τον Delacroix, η τέχνη του οποίου γοήτευε τον Πικάσο. Είναι μέρος 15 έργων αυτής της σειράς, που δημιουργήθηκε από το 1954 ως το 1955, φέροντας τα γράμματα από το Α ως το Ο. Ο συγκεκριμένος πίνακας έχει παρουσιαστεί σε μεγάλες αναδρομικές εκθέσεις στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Αυτός ο πίνακας του Πικάσο είναι ο ακριβότερος που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοπρασία Πικάσο ρεκόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ