Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη διαγραφή του χρέους - iefimerida.gr

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη διαγραφή του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup, πραγματοποιεί η «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα!».

Μαλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αντιδρά στην καταβολή από την κυβέρνηση «ενός νέου υπέρογκου ποσού (747 εκ. ευρώ) στο ΔΝΤ, έναν από τους θεσμούς που με την πολιτική τους μας οδήγησαν στην κρίση και έπληξαν καίρια τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας».

«Καλούμε όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες στις γειτονιές και τις λαϊκές συνελεύσεις να πλαισιώσουν με τις δικές τους αποφάσεις και την κινητοποίηση αυτή, καθώς και τον συνολικό κρίσιμο αγώνα για τη μονομερή διαγραφή του χρέους τώρα, αλλά και να είναι σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση αν και όποτε αποφασιστεί συμφωνία με τους δανειστές. Όχι σε νέο μνημόνιο!», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κίνησης.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ «διεκδικώντας τη διαγραφή του χρέους, απαιτώντας την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ που οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση και στη φτώχεια».

Στη συνέλευση καλούν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ, η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας-Υδραγωγείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συλλαλητήριο χρέος Eurogroup Σύνταγμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ