Με μια σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ δίνει τον τόνο, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα αναφέρει στο πρώτο post του: «Δεν έχω υψηλές προσδοκίες για σήμερα. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο τραπέζι οποιαδήποτε στιγμή».
Στη συνέχεια ανάρτησε νέο post στο οποίο έγραψε: «Έχουμε δει σημαντική πρόοδο στις διαδικασίες μετά τη Ρίγα, αλλά όχι πρόοδο στην ουσία που να πιάνουν τα ραντάρ μας».
Για να συμπληρώσει μετά από λίγα λεπτά: «Υπάρχει ακόμη χάσμα ανάμεσα στις συζητήσεις που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες και στις ενέργειες που λαμβάνονται στην Αθήνα».
Ακολούθως, έρχεται μια ακόμη ανάρτηση: «Οι συζητήσεις δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις αναγκαίες ενέργειες, που είναι οι προϋποθέσεις-κλειδιά για να ξεκλειδωθούν τα χρήματα»
Για να καταλήξει στο εξής: «Δεν μιλάμε για πυρηνική επιστήμη. Τα χρήματα για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα, χρειάζεται μόνο να κάνουν ό,τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup».
