Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο - iefimerida.gr

Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο

(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Θριάσιο και στο Αττικό νοσοκομείο νοσηλεύονται οι έξι τραυματίες – δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άλλοι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα – από την φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής.

Εσπευσμένα επισκέφθηκε το απόγευμα τον χώρο του ατυχήματος ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ζήτησε την άμεση διερεύνηση των αιτιών και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολο Αλεξόπουλο, συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιο Τσοτσορό και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη, από τους οποίους ενημερώθηκε αναλυτικά για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Αμέσως μετά, προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ), καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. κ.Γιάννης Σταθάς και Θωμάς Κώτσιας.

«Βιώνουμε μια τραγωδία που μας συγκλονίζει όλους. Αυτό το συμβάν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορούν να υπάρξουν τα ΕΛ. ΠΕ, που αποτελούν στολίδι για την εθνική οικονομία και πρέπει να το διαφυλάξουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Λαφαζάνης. Ο υπουργός κάλεσε τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση να συγκροτήσουν ένα «σκληρό μέτωπο», το οποίο θα δράσει αστραπιαία και υπεύθυνα, δείχνοντας αποφασιστικότητα και θέληση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και επανασχεδιασμός τους εάν κριθεί αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά εξέφρασε την οδύνη της κυβέρνησης για την τραγωδία στα ΕΛΠΕ – ευχόμενος να μην θρηνήσουμε θύματα - και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμπαρασταθεί στους τραυματίες αυτής της τραγωδίας και στις οικογένειές τους.

«Οπωσδήποτε, όταν έχουμε μια τέτοια τραγωδία, υπάρχουν αιτίες. Αυτές οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν ταχύτατα. Η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στις καλένδες, πρέπει να διερευνηθεί αμέσως. Εδώ και τώρα, σε βάθος. Όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν και να υπάρξει τιμωρία στους υπεύθυνους, εάν και εφόσον υπάρχουν. Να αναζητηθούν οι αιτίες και οι αιτίες να θεραπευθούν, πάραυτα» δήλωσε.

Δείτε βίντεο και νέες εικόνες από την τραγωδία στον Ασπρόπυργο

Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 0


Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 1
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 2
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 3
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 4
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 5
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 6
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 7
Νέες εικόνες και βίντεο από τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΠΕ πυρκαγιά τραυματίες Ασπρόπυργος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ