Ξεπέρασε την πολυπόθητη πλειοψηφία ο Κάμερον - Πάει για αυτοδυναμία - iefimerida.gr

Ξεπέρασε την πολυπόθητη πλειοψηφία ο Κάμερον - Πάει για αυτοδυναμία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιστρέφει στον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ μετά την σαρωτική του νίκη στις εκλογές που ανάγκασε σε παραίτηση σχεδόν όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σύμφωνα με το BBC το κόμμα των Συντηρητικών έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κατακτήσει την αυτοδυναμία και να κερδίσει 324 σε σύνολο 650. Οι Εργατικοί μέχρι στιγμής έχουν 232 έδρες, το SPN 56 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 8.

Ο συντηρητικός ηγέτης δεν χρειάζεται να προσφύγει σ' έναν συνασπισμό για να κυβερνήσει για μια δεύτερη θητεία, στη διάρκεια της οποίας λογαριάζει να συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας που εφάρμοζε για να αποκαταστήσει την ισορροπία στα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς και να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξεπέρασε την πολυπόθητη πλειοψηφία ο Κάμερον - Πάει για αυτοδυναμία | iefimerida.gr 0

Το BBC προβλέπει μάλιστα ότι το Συντηρητικό κόμμα θα καταφέρει να εξασφαλίσει 331 έδρες.

Ο Κάμερον συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία αναμένεται να πει ότι διαθέτει την αυτοδυναμία για σχηματισμό κυβέρνησης. Μιλώντας στα γραφεία των Συντηρητικών, ο Κάμερον είχε νωρίτερα δηλώσει ότι «αυτή είναι η πιο γλυκιά» νίκη από όλες.

Ξεπέρασε την πολυπόθητη πλειοψηφία ο Κάμερον - Πάει για αυτοδυναμία | iefimerida.gr 1

Οι Κάμερον καταφθάνουν στο παλάτι του Μπάκινγχαμ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Κάμερον νικη Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ