Στα χέρια των UEFA/FIFA το ποδοσφαιρικό Grexit - Αποφασίζουν την άλλη εβδομάδα - iefimerida.gr

Στα χέρια των UEFA/FIFA το ποδοσφαιρικό Grexit - Αποφασίζουν την άλλη εβδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή θα βρίσκεται εντός της ημέρας μεταφρασμένο στα χέρια των UEFA και FIFA, οι οποίες θα αποφασίσουν αν οι ελληνικές ομάδες θα αποβληθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το νομοσχέδιο Κοντονή ψηφίστηκε και οι UEFA/FIFA αναμένουν μεταφρασμένο το τελικό κείμενο νόμου. Το περιμένουν τόσο από το υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και από την ΕΠΟ. Και όταν παραλάβουν τα τελικά κείμενα με ακριβή μετάφραση, αυτά θα σταλούν στις emergency committees των δύο ομοσπονδιών, οι οποίες θα συνεδριάσουν προκειμένου να κρίνουν αν ο νόμος παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και φυσικά συγχρόνως να αποφασίσουν αν υπάρχει ή όχι λόγος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Συνεπώς δεν αναμένεται εξέλιξη στην υπόθεση νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός ότι η ΕΠΟ αποφεύγει να προβλέψει αν αποφεύχθηκε ή όχι το GREXIT, σε πλήρη συντονισμό με την UEFA, της οποίας τα στελέχη αποφεύγουν οποιαδήποτε εκτίμηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνει ότι τόσο η ελληνική όσο – κυρίως – και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από τους συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού περί των τελικών διατυπώσεων των άρθρων και περιμένουν την τελική μετάφραση για να διαπιστώσουν αν ο Σταύρος Κοντονής έχει ή όχι παίξει με τις λέξεις και τις διατυπώσεις, δηλαδή αν τα άρθρα του νόμου ξεκαθαρίζουν ή όχι ότι η ΕΠΟ είναι η μόνη που λαμβάνει αποφάσεις για τα διοικητικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής UEFA νομοσχέδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ