Κόβονται οι συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν έως αύριο - iefimerida.gr

Κόβονται οι συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν έως αύριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ προκειμένου να απογραφούν. Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, όπως τονίζει ο διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Από το Σάββατο, δεν θα καταβάλλεται η σύνταξη σε όποιον δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή. Οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.
Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Οπως είναι ήδη γνωστό η όλη διαδικασία πραγματοποιείται να για εκκαθαριστούν οι κατάλογοι των συνταξιούχων από όσους έχουν πεθάνει και αυτό δεν έχει δηλωθεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται παράνομα η καταβολή συντάξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ