Υπέροχη μεσογειακή συνταγή.
Υλικά
- 2-3 ψαράκια, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, είναι φθηνά και πολύ ωφέλιμα
- 5 πατάτες για φούρνο
- 1 χοντρό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες μικρές
- Ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φετούλες λεπτές
- Κόψτε τις ντομάτες σε φετούλες
- Τοποθετήστε πατάτες+ντομάτες στον πάτο του ταψιού
- Από πάνω ρίξτε τα κομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο φινόκιο
- Μην το φοβάστε το φινόκιο, θα χαρίσει μια υπέροχη ευωδιά και γίνεται λουκούμι
- Ελαιόλαδο, ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι
- Βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 160/170°C για 1 ώρα
- Εγω στο ταψί βάζω αλουμινόχαρτο για να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις
- Στο μεταξύ έχετε αλατίσει και πιπερώσει τα ψάρια
- Τοποθετείστε τα στο ταψί
- Ρίξτε πάνω στα ψάρια λίγο ελαιόλαδο και ψήστε άλλα 30-45 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών
- Αν δείτε ότι χρειάζονται υγρά, βάλτε 1/2 ποτήρι λευκό κρασί, ή ακόμη λίγο νερό
Θα φάτε πατάτες-λουκούμι, πεντανόστιμες και ένα ψάρι μαλακό, πιο καλό από ψημμένο!
Υπάρχει και η συνταγή για σκουμπρί χωρίς πατάτες:
Ντομάτες, σκόρδο άφθονο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Η φωτογραφία είναι της Drina Cabral, λέγεται «The Hunter and the Hunted».
Πήρε βραβείο στην Food Photographer of the Year 2015 competition.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο