Θέλει χωριάτικη ζύμη από βούτυρο.
Δεν πρόκειται για την κλασική συνταγή της μαμάς, αλλά για μια παραλλαγή πολύ γευστικότερη και ελαφριά. Θέλει ποιοτικό ανθότυρο, λίγη καλή φέτα (εγώ παίρνω Παρνασσού ημίσκληρη) και μπόλικο δυόσμο. Αν μάλιστα φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη με βούτυρο θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, πολύ εύκολο στην εκτέλεση.
Υλικά
- Ζύμη χωριάτικη
- 100 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
- 100 γραμμάρια φέτα ημίσκληρη
- 1 αυγό
- 10-15 φύλλα δυόσμο
- Λίγο λάδι
- 1/2 κούπα γάλα ελαφρύ
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι ως πάνω, να μας δώσει μια καλή κρούστα
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αν η φέτα είναι ανάλατη, προσθέστε ελάχιστο αλατάκι
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι
- Ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, με αλουμινόχαρτο αρχικά, ώστε να μην καεί
- Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε ακόμη 20 λεπτά για να ροδίσει καλά
Αυτή η τυρόπιτα παραμένει γευστική ακόμη και την επόμενη ημέρα. Ζεστάνετέ την για λίγο στον φούρνο και ξαναγίνεται φρέσκια και μυρωδάτη!
Tip: Στο χέρι σας είναι να κάνετε την πίτα χοντρή ή λεπτότερη. Εξαρτάται από το πόσα υλικά θα βάλετε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο