Μογκερίνι: Η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να βρεθεί λύση με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μογκερίνι: Η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να βρεθεί λύση με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και το θέμα της ομιλίας της δεν ήταν η Ελλάδα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφέρθηκε και στη χώρα μας και στην προοπτική εξεύρεσης λύσης.

Μιλώντας κυρίως σε Ευρωπαίους φοιτητές στο Πεκίνο, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, κάτι που θα είναι προς το συμφέρον των χωρών της νομισματικής ένωσης, αλλά και της Μ. Βρετανίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Από την πλευρά της, η Κομισιόν, κάνει τα πάντα για να βρεθεί λύση με την Ελπίδα και ελπίζω, είμαι πεπεισμένη ότι και η ελληνική πλευρά πράττει το ίδιο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αυριανές (σ.σ.: Πέμπτη) εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο λέγοντας πως το αποτέλεσμα είναι ρευστό και ότι δεν είναι εύκολο ακόμη να προδιαγράψει κανείς τον νικητή. «Σε κάθε περίπτωση, θα έλεγα ότι η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, η παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, είναι κάτι που θα συνεχιστεί. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί βαρύγδουπο. Αλλά είμαι πεπεισμένη ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου η παραμονή του στην ΕΕ και προς το ευρωπαϊκό συμφέρον να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ ως πλήρες μέλος. Επομένως θεωρώ ότι ο βρετανικός λαός, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα αναγνωρίζει την αξία του να ανήκει σε αυτή την μεγάλη οικογένεια, που όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες οικογένειες, δεν είναι πάντα εύκολη στη συμβίωση. Η Βρετανία δεν είναι το μοναδικό μέλος της ΕΕ όπου τίθεται ερώτημα για την μελλοντική του παραμονή στο μπλοκ».

Για να καταλήξει ως εξής: «Δεν θεωρώ ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι η αποσύνθεση. Δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα κάνει αναστροφή και, έπειτα από πολυετή διεύρυνση, θα αρχίσει να χάνει κομμάτια της. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό το μέλλον μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ