Η απαγορευμένη διαφήμιση της Prada με το «ανήλικο» μοντέλο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η απαγορευμένη διαφήμιση της Prada με το «ανήλικο» μοντέλο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία διαφήμιση της πολυτελούς μάρκας Prada απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως υποστηρίζει η βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων, στη διαφήμιση το μοντέλο που πρωταγωνιστεί αν και ενήλικο, παρουσιάζεται ότι έχει μικρότερη ηλικία.

Έτσι, η διαφήμιση απαγορεύτηκε με την αιτιολογία ότι «μετατρέπει τα παιδιά σε αντικείμενα σεξουαλικού πόθου».

Σε φωτογραφία από την καμπάνια της Prada, η Βρετανίδα ηθοποιός Μία Γκοθ που συμμετείχε και στο Nymphomaniac, ποζάρει ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, ενώ η πόρτα του δωματίου είναι ανοιχτή με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιος την κατασκοπεύει.

Η απαγορευμένη διαφήμιση της Prada με το «ανήλικο» μοντέλο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αν και όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες η Μία ήταν 21 ετών, η βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων αναφέρει ότι το μοντέλο έμοιαζε λιγότερο από 16.

Η εποπτεύουσα αρχή έδρασε έπειτα από μία και μοναδική καταγγελία κατά της δισέλιδης διαφήμισης της σειράς Miu Miu του ιταλικού οίκου στη βρετανική Vogue νωρίτερα αυτόν τον χρόνο.

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι θεώρησε ότι «η φωτογραφία φαινόταν λες και ένα παιδί ντύθηκε όπως ένας ενήλικας παίρνοντας μία πόζα με σεξουαλικά υπονοούμενα» και ότι είναι «ανεύθυνη και προσβλητική».

Η απαγορευμένη διαφήμιση της Prada με το «ανήλικο» μοντέλο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Prada πάντως υπεραμύνθηκε της εικόνας και δήλωσε ότι αποτελούσε μέρος μίας καμπάνιας στην οποία συμμετείχαν τρία διαφορετικά μοντέλα μεταξύ των οποίων η Imogen Poots και η Marine Vacth, ενώ τόνισε ότι δεν είχε σεξουαλικό τόνο.

Παράλληλα, η βρετανική Vogue υποστήριξε ότι δε δέχτηκε κανένα παράπονο από τους αναγνώστες της, και ότι αυτοί «δε θα θεωρούσαν ότι η διαφήμιση αφήνει οποιοδήποτε υπονοούμενο ότι το μοντέλο είναι παιδί».

Παρόλα αυτά η εποπτεύουσα αρχή διαφώνησε και απαγόρευσε στην Prada να ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω εικόνα. «Το μοντέλο είχε νεανική εμφάνιση, φορούσε ελάχιστο μακιγιάζ και τα ρούχα του εμφανίζονταν να είναι λίγο πιο μεγάλα. Θεωρήσαμε ότι αυτοί παράγοντες συνέβαλαν στην εντύπωση ότι είναι μικρότερη των 16 χρόνων. Πόζαρε ξαπλώνοντας σε ένα κρεβάτι, κοίταζε απευθείας στην κάμερα μέσω μιας μισάνοιχτης πόρτας, κάτι που την έκανε να δείχνει ευάλωτη, ενώ η εικόνα απέδιδε μία ηδονοβλεπτική αίσθηση. Θεωρήσαμε ότι τα τσαλακωμένα σεντόνια και το μερικώς ανοιχτό στόμα της ενίσχυαν κι αυτά την εντύπωση ότι η στάση της έφερε σεξουαλικά υπονοούμενα», ανέφερε η εποπτεύουσα αρχή αιτιολογώντας τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση θα έπρεπε να απαγορευτεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Prada Διαφήμιση απαγόρευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ