Χριστοδουλοπούλου για μετανάστες: Θα προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό χωρίς διαγωνισμούς - iefimerida.gr

Χριστοδουλοπούλου για μετανάστες: Θα προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό χωρίς διαγωνισμούς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου για τις ολοένα και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας.

Προειδοποίησε ότι το πρόβλημα θα αυξηθεί δραματικά και επέσεισε τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι δομές από την αθρόα μεταναστευτική εισροή

Οπως είπε η Τ. Χριστοδουλοπούλου είναι «επιτακτική ανάγκη» η ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες προβλέπουν παράκαμψη διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ευέλικτα το μείζον πρόβλημα της αθρόας μεταναστευτικής εισροής.

«Το κράτος ήταν απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις έκτακτες μεταναστευτικές ροές, που στο βόρειο Αιγαίο αυξήθηκαν κατά 206% και στο νότιο κατά 500%» είπε με έμφαση και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αδράνησε στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα «να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό το οποίο καλείται η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει».

«Είμαστε έκθετοι απέναντι στη ΕΕ για τους ανύπαρκτους και υποβαθμισμένους χώρους φιλοξενίας», τόνισε και κατέληξε: «Υπάρχουν έκτακτες ανάγκες στα νησιά μας και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανθρώπινες υπηρεσίες. αλλά και να σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλιώς θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ