Το 24ωρο της κρίσης για το ποδοσφαιρικό Grexit - Γραπτή επιβεβαίωση περιμένουν UEFA και FIFA - iefimerida.gr

Το 24ωρο της κρίσης για το ποδοσφαιρικό Grexit - Γραπτή επιβεβαίωση περιμένουν UEFA και FIFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία σκηνή του έργου παίζεται τις επόμενες ώρες όσον αφορά το ποδοσφαιρικό Grexit. Ο Σταύρος Κοντονής επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Τζιάνι Ινφαντίνο περιμένει μια γραπτή επιβεβαίωσει για να μη διατάξει την τιμωρία της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ταξίδεψε εκτάκτως για τη Γενεύη όπου είχε μια τελευταία και καθοριστική συνάντηση με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και τους νομικούς εκπροσώπους της UEFA αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, του οποίου η διαδικασία προς ψήφιση ξεκινά αύριο.

Το μοναδικό σημείο τριβής, στο οποίο η UEFA είναι κάθετη και φαίνεται πως ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή ως προς την ουσία ή έστω τη διατύπωση, φαίνεται πως είναι η δυνατότητα που θέλει να έχει η κυβέρνηση να επιβάλει ποινές αποκλεισμού από την Ευρώπη σε ομάδες οι οπαδοί των οποίων προκαλούν σοβαρά επεισόδια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν θέλει επ ουδενί να υπάρχει αυτή η δικαιοδοσία, που μπορεί να κάνει άνω-κάτω τις διοργανώσεις της σε περίπτωση τέτοιας αποβολής.

Κατά τα άλλα, πληροφορίες αναφέρουν πως κυβέρνηση και FIFA/UEFA συμφώνησαν σε μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα των πειθαρχικών οργάνων, με καθιέρωση τακτικών εν ενεργεία δικαστών που θα προτείνονται από το Πρωτοδικείο κι από αυτή η ΕΠΟ θα επιλέγει ποιοι θα στελεχώσουν τα πειθαρχικά της όργανα. Συναίνεση επιτεύχθηκε και στα άλλα ζητήματα.

Ο Σταύρος Κοντονής μέχρι αύριο, μέρα που αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου, αναμένεται να στείλει τις τροποποιήσεις στη Γενεύη και μένει να φανεί αν αυτές θα καλύψουν FIFA και UEFA, προκειμένου να γίνει γνωστό αν ο κίνδυνος διεθνούς «απομόνωσης» της Ελλάδας θα εκλείψει ή όχι. Εκφράζεται εκατέρωθεν η αισιοδοξία πως μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές θα βρεθεί και η Ελλάδα θα αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες ενός Grexit.

Αναλυτικά η επιστολή του Ινφαντίνο προς την ΕΠΟ

Το 24ωρο της κρίσης για το ποδοσφαιρικό Grexit - Γραπτή επιβεβαίωση περιμένουν UEFA και FIFA | iefimerida.gr 0

Δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο

Στην περίπτωση τώρα που ο Σταύρος Κοντονής επιμείνει στις απόψεις του και δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα της UEFA και της FIFA, τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των ΑΝΕΛ με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να συνεδριάζει σήμερα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα περάσει αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει θετική ψήφο από το ΚΚΕ. Σε αυτή την περίπτωση το Grexit θα είναι αναπόφευκτο. Όλα φυσικά θα διαφοροποιηθούν αν ο Κοντονής προβεί στις αλλαγές που ζητούν UEFA και FIFA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ