Ο Μάιος έκανε την εμφάνιση του και μαζί του έφερε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Είναι σημαντικό η διατροφή μας, ειδικά κατά την περίοδο που έχει πολύ ζέστη, να μας προσφέρει ενυδάτωση και τόνωση.
Ας δούμε τα τρόφιμα που είναι στα καλύτερα τους τον τελευταίο μήνα της άνοιξης.
Καλαμπόκι
Νομίζετε πως η καλύτερη εποχή για το καλαμπόκι είναι ο Ιούλιος και Αύγουστος, αλλά κάνετε λάθος. Το καλαμπόκι είναι προτιμότερο να το γεύεστε λίγο μετά την ανάπτυξή του.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, θρεπτικά συστατικά, όπως η θειαμίνη και η νιασίνη. Επίσης, παρέχει ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών απαιτήσεων του οργανισμού για φολικό οξύ και β-καροτίνη.
Βερίκοκα
Τα βερίκοκα με την χαμηλή θερμιδική τους αξία, μόλις 47 θερμίδες τα δύο, διεκδικούν θέση στο τραπέζι μας. Λέγεται πως καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, την αϋπνία και αντιμετωπίζει την ήπια κατάθλιψη.
Τρώγοντας 3 βερίκοκα καλύπτεται στο έπακρο την ανάγκη του οργανισμού σας σε βιταμίνη Α. Ακόμα, περιέχει β-καροτένιο και λυκοπένιο, το οποίο συνδέεται με την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη.
Blueberries
Μικροί, μπλε, εύγευστοι και ιδιαίτερα διαιτητικοί καρποί, τα blueberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Θεωρείται πως συμβάλλουν στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης κράμπας και δυσκοιλιότητας, όταν αυτή προκαλείται από υπερβολικό άγχος. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως τα blueberries αποτελούν superfood.
Κεράσια
Τα κεράσια περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα, ενώ διακρίνονται για τις βιταμίνες A, B και C. Είναι γεμάτα ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και χαλκό. Πέρα από το πλήθος θρεπτικών συστατικών, τα κεράσια μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, ενώ θεωρούνται χρήσιμα στα παιδιά σε περιόδους εξετάσεων.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο αποτελεί έναν εκπληκτικό καρπό για την διατροφή, καθώς είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Προσφέρει και τα 18 βασικά αμινοξέα που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη πρωτεΐνη, η οποία, μάλιστα απορροφάται και πολύ γρήγορα.
Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που επιβραδύνουν το γήρας, αλλά και σύμπλεγμα της βιταμίνης B, το οποίο λειτουργεί σαν «ασπίδα» για τον οργανισμό από την οξείδωση των ελεύθερων ριζών.