Βενιζέλος: Το ΔΝΤ μας απειλεί με ξαφνικό θάνατο - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΔΝΤ μας απειλεί με ξαφνικό θάνατο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα όσα διεμήνυσε το ΔΝΤ «κούρεμα του χρέους ή νέα μέτρα» είπε: «Ελπίζω να μην εκλάβει κανείς αυτό ως φιλική συμβουλή του ΔΝΤ. Είναι προαναγγελία ξαφνικού θανάτου, είναι ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου και επανάληψη της χρεοκοπίας της Αργεντινής».

Ο κ. Βενιζέλος για μια ακόμη φορά κάλεσε την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δυο τινά υπάρχουν είτε να ζητήσει η κυβέρνηση συγνώμη από το λαό, είτε να καταστραφεί η χώρα. «Το θέμα δεν είναι να δικαιωθούμε εμείς αλλά να μην καταστραφεί η χώρα», προσέθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της βιωσιμότητας του Χρέους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση με το να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο, ουσιαστικά κάνει τρία πράγματα: α. Απαγορεύει στο ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις στη χώρα, β.

Μπλοκάρει την ΕΚΤ από το να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών και γ. μας απομακρύνει από την έξοδο στις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ