ΕΚΤ: Ερχονται νέα stress tests για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Ερχονται νέα stress tests για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νέα stress tests στις τράπεζες της ευρωζώνης ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η ΕΚΤ έχει υπό την άμεση εποπτεία της τις 123 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, ενώ τα μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τελούν υπό την ευθύνη των εθνικών εποπτικών αρχών.

«Οι ασκήσεις αντοχής σίγουρα θα είναι μέρος των εποπτικών δραστηριοτήτων στο μέλλον, με την μία ή την άλλη μορφή» δήλωσε ο Γιούκα Βεσάλα, γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Μικροπροληπτικής Εποπτείας της ΕΚΤ σε τραπεζικό συνέδριο.

Η ΕΚΤ μελετά τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων και της στρατηγικής των μεγάλων τραπεζών πραγματοποιώντας συναντήσεις με κορυφαία στελέχη στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποπτικής Εξέτασης (SEP), το οποίο περιλαμβάνει επιτόπιους ελέγχους και έρευνα στα εσωτερικά μοντέλα των τραπεζών καθώς και τακτικές επιθεωρήσεις από πολυεθνικές εποπτικές ομάδες, είπε ο Βεσάλα.

Η ΕΚΤ συναντά τα στελέχη των τραπεζών «όσο το δυνατόν συχνότερα», είπε ο Βεσάλα και πρόσθεσε πως «αυτές οι συζητήσεις επισημοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος SEP».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ stress tests Ευρωζώνη τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ