Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα που υπάρχει πάνω στον Πύργο του Αϊφελ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα που υπάρχει πάνω στον Πύργο του Αϊφελ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωρίζατε ότι πάνω στον Πύργο του Αϊφελ υπάρχει ένα κρυφό διαμέρισμα; Εχει την καλύτερη θέα σε όλο το Παρίσι και για χρόνια οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Γαλλίας παρακαλούσαν να το νοικιάσουν.

Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα που υπάρχει πάνω στον Πύργο του Αϊφελ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο σχεδιαστής του πύργου Gustave Eiffel όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πύργου το 1889 αποφάσισε να δημιουργήσει για προσωπική του χρήση και μόνο ένα μικρό κρυφό διαμέρισμα μεταξύ τρίτου και τέταρτγου ορόφου του πύργου. Πολύχρωμες ταπετσαρίες, ένα μεγάλο πιάνο και ξύλινη επίπλωση ολοκλήρσαν το χώρο του διαμερίσματος, που είχε επίσης και ένα μικρό εργασηριο όπου ο σχεδιαστής ασχολιόταν με τις πιο εξελιγμένες για την εποχή τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα που υπάρχει πάνω στον Πύργο του Αϊφελ [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Σύμφωνα με το Harper's Bazaar που αποκαλύπτει τις φωτογραφίες, ακόμη και σήμερα, 92 χρόνια μετά το θανατό του, ελάχιστες φορές ανοίγει το διαμέρισμα για το κοινό. Μάλιστα όταν μέλη της καλής κοινωνίας του Παρισιού είχε μάθει για την ύπαρξη του διαμερίσματος με την εξαιρετική θέα πλήρωναν όσο όσο για να το νοικιάσουν. Κανείς δεν τα κατάφερε...

Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα που υπάρχει πάνω στον Πύργο του Αϊφελ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι πύργος του άιφελ διαμέρισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ