UBS: Στο 50-60% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας - iefimerida.gr

UBS: Στο 50-60% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και έχουν γίνει θετικά βήματα στη διαπραγμάτευση, υπάρχουν ακόμη δύσκολα ζητήματα να διευθετηθούν, επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS.

Για αυτό το λόγο εκτιμούν στο 50-60% την πιθανότητα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Τα βήματα της Ελλάδας στις ιδιωτικοποιήσεις είναι θετικά, σημειώνουν οι αναλυτές Ρικάρντο Γκαρσία Σίλντκνεχτ και Τόμας Γουόκερ, μιλώντας στο Bloomberg. «Ομως, τα πραγματικά εμπόδια, όπως οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό που απαιτούν οι δανειστές, δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη», τονίζουν.

Για αυτό το λόγο, σε σημείωμα προς τους πελάτες τους εκτίμησαν στο 50-60% την πιθανότητα χρεοκοπίας. «Για αυτό, δυσκολευόμαστε να δούμε πώς το Eurogroup θα ''ξεκλειδώσει'' τη χρηματοδότηση υπό αυτές τις συνθήκες», τόνισαν οι δύο αναλυτές.

Σε χθεσινή ανάλυσή της, η UBS είχε αναφερθεί στα πιθανά αποτελέσματα μίας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αν και όπως σημείωναν το βασικό σενάριο ήταν η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Το πρώτο σενάριο, περιλαμβάνει την ταχεία απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και άρνηση του ευρωσυστήματος να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες μέσω επέκτασης του ELA. Οι εκροές καταθέσεων θα μπορούσαν να προκληθούν αν η Ελλάδα παραλείψει να πληρώσει μια σειρά από υποχρεώσεις της από ομόλογα, συντάξεις ή μισθούς μέχρι χρήματα που οφείλει στο ΔΝΤ.

Το δεύτερο σενάριο θα συνεπαγόταν την «εναλλαγή» IOUs με ευρώ για να πληρωθούν ορισμένες υποχρεώσεις. Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει με τους προμηθευτές της και εν συνεχεία με μισθούς και συντάξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UBS Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ