Wall Street Journal: Η Ελλάδα πουλά το 51% του λιμανιού στον Πειραιά – Cosco και Maersk καταθέτουν προσφορές - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Η Ελλάδα πουλά το 51% του λιμανιού στον Πειραιά – Cosco και Maersk καταθέτουν προσφορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατάθεση προσφορών για την απόκτηση της πλειοψηφίας λιμανιού στον Πειραιά επιβεβαιώνουν στην Wall Street Journal η κινεζική Cosco και η ολλανδική, APM terminals (θυγατρική της δανέζικης Μaersc).

Το ΤΑΙΠΕΔ θα καλέσει τους υποψηφίους που έχουν προκριθεί στο β’ γύρο μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι δύο παραπάνω αλλά και η ICTS, Utilico και η Ports America.

Μετά το Πάσχα εστάλη επιστολή από το ΤΑΙΠΕΔ προς τους υποψηφίους η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι σε 15 ημέρες θα επανεκκινηθεί ο διαγωνισμός.

Wall Street Journal: Η Ελλάδα πουλά το 51% του λιμανιού στον Πειραιά – Cosco και Maersk καταθέτουν προσφορές | iefimerida.gr 0

Πλέον, ο διαγωνισμός αναμένεται ότι θα «κλειδώσει» στο 51% των μετοχών, από το 67,7% που ήταν το αρχικό ποσοστό. Και αυτο επειδή θέλει το Δημόσιο να διατηρήσει ένα ποσοστό στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λιμάνι Πειραιάς Cosco maersc
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ