Η Ελσα που ψηφίζει με το ΠΑΣΟΚ αλλά αγαπάει τη Ντόρα - iefimerida.gr

Η Ελσα που ψηφίζει με το ΠΑΣΟΚ αλλά αγαπάει τη Ντόρα

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η θετική ψήφος της Ελσας Παπαδημητρίου στο «χαράτσι» για τα ακίνητα ερμηνεύτηκε από την ίδια ως φυσιολογική συνέχεια του «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο το οποίο την οδήγησε, πριν από λίγους μήνες, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Αν και πολλοί έσπευσαν τότε να εκφράσουν την βεβαιότητα ότι το επόμενο βήμα της θα ήταν η ένταξη στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αυτό δεν συνέβη ως τώρα, τουλάχιστον. Μάλιστα η Ντόρα και οι βουλευτές της καταψήφισαν πανηγυρικά τη ρύθμιση για το ειδικό τέλος της ΔΕΗ.

Θα είναι η Ελσα Παπαδημητρίου στις λίστες της ΔΗ.ΣΥ. στις επόμενες εκλογές; Κάνεις δεν στοιχηματίζει γι αυτό καθώς η ίδια η ανεξάρτητη βουλευτίνα κρατά κλειστά τα χαρτιά της, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν και συνεχίζει να διατηρεί την καλή προσωπική της σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη -σχέση που στο παρελθόν πάντως είχε διαταραχθεί- η Ελσα Παπαδημητρίου είναι μια γνήσια «Μητσοτακική». Κόρη του βουλευτή Αργολίδας της Ένωσης Κέντρου Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 1965 , η Ελσα έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας μόλις το 1984 σε ηλικία 42 ετών. Ήταν τότε που την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ο Μητσοτάκης την διόρισε το 1990 γενική γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα και το 1992 Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η Ελσα πρωτοεξελέγη στην Αργολίδα το 1993 κι αμέσως μετά ήταν από τους πρώτους βουλευτές που άρχισε το αντάρτικο στον Μιλτιάδη Εβερτ ο οποίος από την πλευρά του έκανε ότι μπορούσε για να μην ξαναεκλεγεί βουλευτής το 1996. Τότε ήταν που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την βοήθησε ακόμα μια φορά αποφασίζοντας να επισκεφθεί προσωπικά μαζί της την Αργολίδα , να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ναύπλιο και να πάει μαζί της σε χωριά του νομού. Αν και ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά επιθυμούσε μια ενδεχόμενη νίκη του Μιλτιάδη Εβερτ, εν τούτοις προκειμένου να σταθεί στην Ελσα έκανε αυτή την επίσκεψη, όπως έκανε και για δύο τρία ακόμα πρόσωπα που εκλέγονταν στην Πελοπόννησο και είχαν καλές σχέσεις μαζί του και κακές με τον Μιλτιάδη Εβερτ (Τατούλης, Κοντογιαννόπουλος ).

Την περίοδο από το 1997 και μετά, όταν αρχηγός της ΝΔ έγινε ο Κωστας Καραμανλής, η Ελσα αν και ουδέποτε βρέθηκε σε αντιπαράθεση μαζί του δεν ήταν και από τα πλέον αγαπημένα του πρόσωπα με αποτέλεσμα όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση, να μην αποκτήσει υπουργικό θώκο κάτι που ψύχρανε τις σχέσεις της με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην εσωκομματική μάχη πάντως του 2009 οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν ενώ μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, όλοι εκτίμησαν ότι ήταν θέμα χρόνου η αποστασιοποίηση της από τη Νέα Δημοκρατία, όπως κι έγινε πριν από λίγους μήνες.

Σε ότι αφορά το πολιτικό της μέλλον, δύο είναι τα δεδομένα. Η ίδια εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρές προσωπικές δυνάμεις στην Αργολίδα μεν αλλά έχει το μειονέκτημα να πλησιάζει τα70 χρόνια. Την απόφαση της -η οποία μπορεί και να είναι να αποσυρθεί από την πολιτική- θα την πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ