Έφυγαν οι επιστολές - Έρχονται οι ελεγκτές - iefimerida.gr

Έφυγαν οι επιστολές - Έρχονται οι ελεγκτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έφυγαν» ήδη οι επιστολές του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου έδωσε ένα αντίτυπο στην γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας χθες το βράδυ. Οι ταπεινωτικές αυτές έγγραφες διαβεβαιώσεις τις οποίες ζητούν οι πιστωτές προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι οι δεσμεύσεις της χώρας θα υλοποιηθούν, γράφτηκαν στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Η πρώτη, του Ευ. Βενιζέλου, περιγράφει και εξειδικεύει τα μέτρα που έχει αναλάβει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Η δεύτερη, αυτή του Πρωθυπουργού, γράφτηκε και ολοκληρώθηκε χθες στο Βερολίνο με τη συνεργασία του Ηλία Μόσιαλου και του Φίλιππου Σαχινίδη αλλά με με σχετικά υποβοηθητικά e-mail από τους στενούς του συνεργάτες στην Αθήνα (Θέος, Αθανασάκης κλπ) και περιγράφει το πλαίσιο των πολιτικών δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Παρόμοιες γραπτές διαβεβαιώσεις είχε ζητήσει η τρόικα και από την Πορτογαλία, από αμφότερα τα κυβερνητικά κόμματα της μέχρι τότε κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν τις εκλογές.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιστρέψουν αύριο στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ