Το όνομα της, από την ιταλική λέξη strapazzare.
Πράγματι, θέλει κακομεταχείριση στα υλικά αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο: Strapazzare σημαίνει κακομεταχειρίζομαι ή κόβω μικρά κομματάκια. Και τα δύο μας χρειάζονται για να πετύχουμε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
- 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
- 6 αυγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις περνάμε στον τρίφτη
- Εγώ προτιμώ να τις κόβω σε κομματάκια, έτσι δεν γίνεται χυλός το πιάτο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες, χωρίς λάδι
- Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους
- Μόλις κοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι
- Περιχύνουμε τις ντομάτες και βάζουμε πάλι στη φωτιά
- Ανακατεύουμε καλά, στραπατσάρουμε τα υλικά
- Μην το παραψήσετε, στεγνώνει και χάνει τη γλύκα του!
Οταν σερβίρετε, βάλτε από πάνω τη φέτα και το πιπέρι
Καλή Πρωτομαγιά!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο