CNBC: Καμία συμφωνία έως την Κυριακή -Η λίστα της Ελλάδας στερείται ουσίας - iefimerida.gr

CNBC: Καμία συμφωνία έως την Κυριακή -Η λίστα της Ελλάδας στερείται ουσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το πρωί της Πέμπτης μια μεγάλη μερίδα του ξένου Τύπου σημειώνει πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι Βρυξέλλες έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να φτάσουν σε μια συμφωνία έως την Κυριακή. Ευρωπαίος αξιωματούχος το διαψεύδει στο CNBC.

Γράφει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου: «Οι ελπίδες για συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαφωνιών, υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά τη δήλωση αξιωματούχου της Ευρωζώνης στο VNBC ότι τα ρεπορτάζ ότι θα υπάρξει επικείμενη συμφωνία είναι άστοχα».

Ελπίδες για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαφωνιών, υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά από μια αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο CNBC Πέμπτη ότι οι εκθέσεις της επικείμενης συμφωνίας ήταν άστοχη.

Ο εν λόγω αξιωματούχος (δεν κατονομάζεται) απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες πρόκειται να επικυρωθεί την Κυριακή, λέγοντας πως αυτές οι πληροφορίες είναι ανακριβείς. «Πρόκειται για παρεξήγηση. Δεν είναι ακριβές πως θα έχουμε συμφωνία την Κυριακή». Όλα προέκυψαν μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Τετάρτη, μόνο που σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, «ήταν μια τυπική, μηνιαία συνεδρίαση κατά την οποία η ελληνική πλευρά μίλησε εν συντομία».

Έλλειψη ουσίας

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην αλλαγή της σύνθεσης στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, σημειώνοντας πως: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που είδαμε να συμβαίνει, αλλά η πρόοδος αυτή έχει να κάνει με τη διαδικασία και όχι με την ουσία». Το CNBC αναφέρει πως επικοινώνησε με τους Έλληνες αξιωματούχους για να έχει την επίσημη θέση της χώρας, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της κάποιες σημαντικές αποπληρωμές το επόμενο διάστημα, τη στιγμή που έχει πρόβλημα ρευστότητας και δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Οι τεχνικές συνομιλίες αρχίζουν την Πέμπτη και θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από το επικείμενο Eurogroup.

Στροφή Τσίπρα

Με την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody's να βάζει κι άλλο βάρος στις πλάτες της κυβέρνησης, ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Ava Trade, Νάιμ Ασλάμ σημειώνει: «Ο Τσίπρας βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση, καθώς τα ταμεία της χώρας αδειάζουν. Έτσι, φαίνεται να είναι έτοιμος να υποκύψει στις απαιτήσεις των πιστωτών. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να ρίχνει πετσέτα και να συμφωνήσει ως επί το πλείστον με τους όρους των πιστωτών».

Από την μεριά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank, Κρίστιαν Σούλτζ, αναφέρει: «Μερικές αναφορές στα ΜΜΕ δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι αθετήσει κάποιες από τις κόκκινες γραμμές του, κυρίως στις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, ακόμη και αν αυτή η στροφή υλοποιηθεί, ο Τσίπρας θα αντιμετωπίσει πολύ σκληρή αντίσταση ή ακόμη και μια εξέγερση από τους βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί την υποστήριξη της αντιπολίτευσης».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ